De garganega wijngaarden van de glooiende heuvels van de Soave, worden in pergola-stijl opgesteld op zo'n 2 meter boven de grond. 40% van de druiven worden op tijd geplukt en op traditionele wijze gefermenteerd en de resterende 60% (veel rijker) wordt eind oktober geoogst. De assemblage van de twee stijlen geeft deze Soave.
Van eerste neus tot laatste slok
kronieken van onze degustaties, wijnbezoeken en alles wat ons neuswerk oplevert
klik op de blogberichten voor meer info
De know-how van het huis Bertani zit vervat in deze wijn. De autochtone trossen die worden gedroogd op rekken op zolders tot het starten van de vinificatie in januari. De wijn wordt vervolgens 30 maanden in vaten gerijpt.
Proost! Novinophobia trapte de tasting avonden af met exclusieve Champagne! De dag waar ze zo lang naar uitkijken was een succes! Op woensdagavond 11 juni 2025, luidden ze het allereerste proefevenement van Novinophobia in, en hoe! De degustatiereeks werd afgetrapt in stijl af met een absolute parel: de Cuvée des Princes van Champagnehuis De Venoge...
Ah, geweldig! Dat maakt de ervaring met de Clos du Temple van Gérard Bertrand natuurlijk nog specialer. Geproefd op het event 'Culinary Innovators' van Gault&Millau in de Verbeke Foundation in Kemzeke... dat klinkt als een perfecte setting voor zo'n elegante wijn.