Clos du Temple - Gérard Bertrand
Ah, geweldig! Dat maakt de ervaring met de Clos du Temple van Gérard Bertrand natuurlijk nog specialer. Geproefd op het event 'Culinary Innovators' van Gault&Millau in de Verbeke Foundation in Kemzeke... dat klinkt als een perfecte setting voor zo'n elegante wijn.
Het is dan ook geen verrassing dat deze rosé daar geschonken werd. Gault&Millau staat immers voor kwaliteit en innovatie in de gastronomie, en Clos du Temple sluit daar naadloos bij aan. Het is een wijn die de verwachtingen van een rosé overstijgt en perfect samengaat met culinaire hoogstandjes.
Clos du Temple van Gérard Bertrand is een uitzonderlijke rosé die zich kenmerkt door zijn zeer bleke, heldere kleur en een fijne, complexe neus met delicate aroma's van rijp wit fruit, florale toetsen van rozen, subtiele kruidigheid en een lichte tabak. De smaak is perfect in balans, met een volle textuur, uitgesproken mineraliteit en een lange, frisse afdronk. Deze gastronomische rosé is een blend van Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre en een vleugje Viognier, afkomstig van de historische Cabrières terroir in de Languedoc. De biodynamische bewerking van de wijngaarden op een bodem van schist en kalksteen, gecombineerd met een zorgvuldige vinificatie met handmatige oogst, selectie van de beste sappen, fermentatie op lage temperatuur en een rijping van zes maanden op fijne droesem in nieuwe eikenhouten vaten, dragen bij aan de complexiteit en het rijpingspotentieel van deze elegante wijn, die gepresenteerd wordt in een unieke fles.